Ithaa Undersea Restaurant – Conrad Rangali Island, Мальдіви
Знайомтеся, перший у світі скляний підводний ресторан, що знаходиться на глибині п'ять метрів, а разом з ним і підводний готель. Чи варто говорити, що панорамний вид на підводний світ захоплює дух! Обід або вечеря зі страв європейської кухні в компанії морських мешканців обійдеться більш ніж в $300. Тільки не забудьте заздалегідь забронювати столик, інформує Ukr.Media.
Per Se, Нью-Йорк, США
Затишний ресторан знаменитого шефа Томаса Келлера крім двох дегустаційних меню з дев'яти страв за $325 пропонує також дивовижний вид на Коламбус-Серкл і Центральний парк Нью-Йорка. Всього в ресторані дев'ятнадцять столиків – і попит на них дуже високий. Так що якщо захочете відправитися сюди, не зволікайте з бронюванням.
Restaurant de l'hôtel de Ville, Крисьє, Швейцарія
Біля керма ресторану з трьома зірками Мішлен – шеф-кухар Франк Джованніні. Щоб покуштувати його морських гребінців, м'ясо альпійської кози і дику рибу тюрбо, сюди приїжджають найбагатші і знамениті. Всього в меню 11 позицій, за які вам доведеться заплатити 390 швейцарських франків. У вартість при цьому не входять вина зі 40-сторінкової винної карти ресторану.
Alain Ducasse au Plaza Athénée, Париж, Франція
Творіння самого Алена Дюкасса у представленні, мабуть, не потребує. Просторий і світлий ресторан, що пропонує страви сучасної французької кухні, прикрашений величезними люстрами з тисячі кришталевих підвісок, футуристичними кріслами з дзеркальною обробкою і білосніжними диванами, а столи тут сервірують столовими приборами, які в 1970-х роках придумав відомий дизайнер Роджер Таллон.
Вирушаючи сюди з наміром замовити меню з трьох страв, сирів і десерту, будьте готовими залишити не менше €380.
Guy Savoy, Париж, Франція
Аристократичний інтер'єр з великою кількістю творів сучасного мистецтва створює ідеальний антураж для вишуканих страв – голуб на грилі, устричний конкасе і морський чорт з баклажанною ікрою і смаженими білими грибами змінюються розкішними десертами, лише один вигляд яких здатний привести у захват. За таке задоволення вам доведеться заплатити більше €395.
Masa, Нью-Йорк, США
Японський ресторан Masa часто називають найдорожчим рестораном в США. І це зовсім не дивно, враховуючи, що середній рахунок тут становить $595, не включаючи напої. Але навіть якщо ви готові розпрощатися з такою сумою, потрапити в ресторан вийде не відразу – бронювати столик потрібно щонайменше за три тижні. Натомість, опинившись всередині, зможете насолодитися чудовими стравами з риби і яловичини кобе авторства самого Маса Такаями.
Kitcho Arashiyama Honten, Кіото, Японія
Ресторан у кращих традиціях кіотської кухні кайсекі підкорює не тільки меню з стравами преміум-класу з сезонних продуктів, але і стриманим декором з низькими дерев'яними столами і чарівним виглядом на сади. Ціна за насолоду японською ідилією – від $640.
SubliMotion, Ібіца, Іспанія
Скажемо одразу: за вечерю з 20 страв тут доведеться заплатити €1500. Воно того варто? Абсолютно! Унікальний ресторан (який працює лише з 1 червня до 30 вересня) відомий своїми неймовірними світловими шоу і технологіями віртуальної реальності, що супроводжують подачу страв, які теж вкрай незвичайні. Це той випадок, коли краще один раз побачити (і з'їсти), ніж сто разів почути.
Джерело: ukr.media