Печінка — це єдиний орган, у якому закладено механізм самовідновлення. Але негативні впливи, яких зазнає ця частина організму, не дають їй швидко запускати процес регенерації, інформує Ukr.Media.
Для того, щоб печінка була здоровою тривалий час, важливо не навантажувати її токсичними речовинами. Деякі небезпечні сполуки містяться в продуктах харчування, вживання яких ми вважаємо нормою.
Якщо ви хочете позбутися проблем із печінкою, достатньо прибрати з раціону всього 3 продукти. Напевно, ви їсте їх щодня, зазначив лікар-дієтолог і фахівець із природного відновлення організму зі Сполучених Штатів Америки Ерік Берг.
По-перше, не варто вживати в їжу продукти, що містять синтетичні цукри. Особливо, кукурудзяний і глюкозний сироп. Як правило, вони входять до складу багатьох солодощів, виготовлених у промислових умовах.
По-друге, не слід їсти продукти, в яких містяться синтетичні крохмалі. І йдеться тут не про картоплю. Серйозної шкоди печінці можуть завдати модифікований картопляний або кукурудзяний крохмаль, а також інгредієнт під назвою мальтодекстрин.
По-третє, необхідно відмовитися від ненасичених жирів. До них належать омега-6 жирні кислоти та олії з насіння. Особливо небезпечними будуть соєві, кукурудзяні та рапсові вичавки.
Постарайтеся зменшити кількість таких продуктів у вашому меню і печінка запрацює як годинник, рекомендує лікар. Будьте здорові!
До речі, в печінці людини за 60 секунд може відбуватися до 20 мільйонів хімічних процесів. Причому, саме цей орган підтримує температуру тіла.
Джерело: ukr.media