Португалія – країна для поціновувачів традицій й історичної спадщини

Португалія – країна для гедоністів зі стажем, це місце – швидше для заможних мандрівників, що віддають перевагу особливому і елітарному, інформує UkrMedia.

Тут цінують традиції, шанують багату історичну спадщину, вміють насолоджуватися життям і не скупляться на комфорт, створюючи його і для себе, і для дорогих у всіх сенсах гостей.

Вдихаючи запах апельсинів і евкаліптів, прогулюючись набережними, насолоджуючись вином під сумні пісні в колоритних кафе, можна трохи ближче дізнатися справжню Європу – ту, що занадто горделива і прекрасна, щоб брати участь в туристичних гонках.

Обов'язково відвідайте столицю -Лісабон, яка стала центром країни в 13 столітті. Найвідоміша пам'ятка – замок Св. Георгія: грізна фортеця на пагорбі, що колись належала мавританскому еміру, а після – португальських королів.

В околицях столиці є пляжі – низка прекрасних курортів, які називаються Лісабонською Рів'єрою.

Друге за відвідуваністю місто – Порту, також одне з найстаріших міст Португалії та Європи, що веде свою історію з 4 століття. Знайомство зі столицею портвейну краще почати з історичного центру, що охороняється ЮНЕСКО. Тут розташовані і кафедральний собор, що нагадує фортецю, і вражаючих розмірів церква Сан-Франсіску. Втомившись від монументальності, варто відправитися в район Рібейра: його різнокольорові будиночки, ніби наліплені один на одного, виглядають чарівно.

А ось Евора потішить туриста своїми гастрономічними вишукуваннями. Тутешні сири, десерти і вина – вище всяких похвал. Апетит можна нагуляти, оглядаючи архітектурні краси.

За найсмачнігими морепродуктами краще відправлятися у Фару, звідки зазвичай починаються екскурсії на південю Португалії. В портові ресторанчики зручно заходити прямо з пляжу, удостоєного Блакитного прапора.

Португальська кухня взагалі радує поживними і різноманітними стравами з м'яса, риби і овочів, але все ж рибна кулінарія – основний її напрям.

Рекомендуємо скуштувати "катаплану" – ситна листкова страва з м'яса, риби або морепродуктів, що подається прямо в сковороді. Найвідоміше перше – зелений суп "кальдо верде" з капусти, цибулі, картоплі та ковбаси. М'ясоїдам припадуть до смаку "кузида-а-португезу" (асорті, секрет якого – строго вивірена послідовність додавання різних сортів м'яса при приготуванні) і тушкована з креветками або черепашками свинина по-алентежанськи. На швидкий перекус ми пропонуємо покуштувати місцевий фастфуд – сендвічі "франсезінья": тости з ковбасою, шинкою і м'ясом (одночасно!), политі соусом і розплавленим сиром. Кращий десерт – тістечка "паштейш", апетитно присипані корицею і цукровою пудрою.

Найбільш дивний португальський делікатес – "персебес": тих, кого не відлякує його вид (нагадує копитця) і ціна (добувати його з морського дна досить небезпечно), чекає знайомство з ні з чим не порівняним смаком.

Особливу увагу заслуговують португальські вина. Вони славляться на весь світ своїм вишуканим смаком. В країні виробляється величезна кількість червоних, білих і "зелених", що нагадують шампанське, вин. А портвейн – і зовсім візитна картка Португалії: білий п'ють як аперитив, а червоний – на десерт.

У Португалії не страшно гуляти вулицями в будь-який час доби, однак цінні речі в машині або на пляжі зовсім без нагляду краще не залишати. Не варто носити в кишені портмоне, фото – і відеокамери, розумніше їх вішати на шию.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *