Від яких продуктів краще відмовитися, якщо не хочеться зіткнутися з ранньою сивиною

Посивіння волосся — процес природний і незворотній. Проте все ж прикро, коли срібло вкриває локони раніше, ніж треба. Розповідаємо, як цього уникнути, інформує Ukr.Media.

Якщо заради збереження насиченості кольору ви залізно вирішили посадити своє волосся на «дієту», то просто зараз запам'ятовуйте продукти, які точно повинні опинитися в стоп-листі.

Рафінований цукор

Очищений цукор не тільки моментально всмоктується в кров, змушує нашу підшлункову залозу працювати на знос і додає зайві калорії до раціону, а й викликає в організмі запалення, що призводить до передчасної появи сивини.

Смажена їжа

Картопля, курка, котлети та й будь-яка інша їжа, посмажена на сковорідці з великою кількістю олії, багата на трансжири. Вони, своєю чергою, спричиняють в організмі запальні процеси, одним із наслідків яких є раннє посивіння. Найкращий вихід у цьому разі — запікати страви в духовці або готувати їх на пару.

Кава

Наукові дослідження показали, що надмірне вживання кофеїну призводить до зневоднення організму. Втрата вологи зробить волосся сухим і тьмяним, позбавить його природного блиску і додасть срібла в шевелюру. До речі, не забувайте, що кофеїну також багато в чайному листі та бобах какао.

Перероблені продукти

До цієї категорії можна віднести напівфабрикати, фастфуд, ковбасні вироби, снеки й будь-які інші продукти, що піддаються глибокій обробці, під час якої з них видаляються одні речовини (які, наприклад, заважають терміну придатності) і додаються інші. У такій їжі багато цукру, трансжирів та інших «шкідливостей», відповідальних за зайву вагу і погане вироблення меланіну, що забарвлює наше волосся.

Алкоголь

Усім відомо, що спиртні напої вимивають з організму необхідні для нього поживні речовини, зокрема й ті, що потрібні для краси та здоров'я волосся.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *