"Це один з найулюбленіших сніданків вихідного дня, – каже зіркова візажистка, foodie та гастроентузиастка Наталія Стрільчук. – Я фанат гречки, у всі подорожі вожу її з собою по світу, можу їсти її хоч щодня – і не набридне. А якщо раптом набридне і захочеться на сніданок тост, то все одно виберу гречаний хліб". Сьогодні Наталія ділиться рецептом зеленої гречки з авокадо.
Реклама.
Інгредієнти
- 50 г зеленої гречки (у сухому вигляді)
- 2 цибульки шалот
- 2 зубчики часнику
- 50 мл вершків
- 30 г пармезану
- 1/2 авокадо
- сушений жовток
Приготування
З вечора замочуємо гречку у холодній воді.
Дрібними кубиками нарізаємо шалот та часник
Смажимо їх на вершковому маслі на пательні до золотавого кольору та додаємо гречку, ретельно перемішуємо, щоб гречка набрала аромату засмажки та гарно прогрілась.
Додаємо 50 мл окропу.
Готуємо за принципом різотто, випарюючи воду, десь біля 5 хв. За необхідності додаємо ще води.
Далі додаємо вершки та натираємо пармезан просто у гречку.
Заварюємо – і страва майже готова.
Нарізаємо діагональними скибочками половинку авокадо.
В глибоку тарілку викладаємо кашу, зверху – авокадо та ще раз щедро посипаємо пармезаном.
та натираємо дрібку сухого жовкту. Тут може бути питання : “Що таке сухий жовток?” Технологія сухого посолу полягає в тому, що продукт “запечатується” в солі, в результаті чого з нього видаляється вода, якої у жовтку близько 70%. Натомість усі жири, що залишаються в жовтках, а також жирні кислоти, білки, вуглеводи і вітаміни концентруються в продукті, який за рахунок видалення вологи набуває більш концентрованого умамі смаку, який так цінують шефи з усього світу. Я завжди маю такий серед заготовок, для паст, овочевих супів пюре ти салатів.
Страва готова.
Ця страва надзвичайно ситна та кремова, та за бажанням смакуватиме з яйцем пашот або ростбіфом. Смачного!
Фото: Дмитро Бахта