Здоровий сніданок : готуємо зелену гречку з авокадо

"Це один з найулюбленіших сніданків вихідного дня, – каже зіркова візажистка, foodie та гастроентузиастка Наталія Стрільчук. – Я фанат гречки, у всі подорожі вожу її з собою по світу, можу їсти її хоч щодня – і не набридне. А якщо раптом набридне і захочеться на сніданок тост, то все одно виберу гречаний хліб". Сьогодні Наталія ділиться рецептом зеленої гречки з авокадо.

Здоровий сніданок : готуємо зелену гречку з авокадо0

Реклама.

Інгредієнти

Здоровий сніданок : готуємо зелену гречку з авокадо1

  • 50 г зеленої гречки (у сухому вигляді)
  • 2 цибульки шалот
  • 2 зубчики часнику
  • 50 мл вершків
  • 30 г пармезану
  • 1/2 авокадо
  • сушений жовток

Приготування

З вечора замочуємо гречку у холодній воді.

Дрібними кубиками нарізаємо шалот та часник

Здоровий сніданок : готуємо зелену гречку з авокадо2

Смажимо їх на вершковому маслі на пательні до золотавого кольору та додаємо гречку, ретельно перемішуємо, щоб гречка набрала аромату засмажки та гарно прогрілась.

Здоровий сніданок : готуємо зелену гречку з авокадо3

Додаємо 50 мл окропу.

Здоровий сніданок : готуємо зелену гречку з авокадо4

Готуємо за принципом різотто, випарюючи воду, десь біля 5 хв. За необхідності додаємо ще води.

Далі додаємо вершки та натираємо пармезан просто у гречку.

Здоровий сніданок : готуємо зелену гречку з авокадо5

Заварюємо – і страва майже готова.

Нарізаємо діагональними скибочками половинку авокадо.

Здоровий сніданок : готуємо зелену гречку з авокадо6

Здоровий сніданок : готуємо зелену гречку з авокадо7
В глибоку тарілку викладаємо кашу, зверху – авокадо та ще раз щедро посипаємо пармезаном.

Здоровий сніданок : готуємо зелену гречку з авокадо8

та натираємо дрібку сухого жовкту. Тут може бути питання : “Що таке сухий жовток?” Технологія сухого посолу полягає в тому, що продукт “запечатується” в солі, в результаті чого з нього видаляється вода, якої у жовтку близько 70%. Натомість усі жири, що залишаються в жовтках, а також жирні кислоти, білки, вуглеводи і вітаміни концентруються в продукті, який за рахунок видалення вологи набуває більш концентрованого умамі смаку, який так цінують шефи з усього світу. Я завжди маю такий серед заготовок, для паст, овочевих супів пюре ти салатів.

Здоровий сніданок : готуємо зелену гречку з авокадо9

Страва готова.

Здоровий сніданок : готуємо зелену гречку з авокадо10

Здоровий сніданок : готуємо зелену гречку з авокадо11

Ця страва надзвичайно ситна та кремова, та за бажанням смакуватиме з яйцем пашот або ростбіфом. Смачного!

Фото: Дмитро Бахта

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *