Як приготувати рагу за фамільним рецептом актора Стенлі Туччі

У видавництві Artbooks виходить книга актора Стенлі Туччі “Смак. Мої історії про життя та їжу”. Стенлі Туччі – талановитий аткор і режисер, зірка фільмів “Диявол носить “Прада””, “Милі кістки” та “Голодні ігри” та номінант на “Оскар”, а ще – автор популярного кулінарного шоу CNN “Stanley Tucci: Searching for Italy”, за яким отримав пермію “Еммі” та двох книжок про їжу.

Як приготувати рагу за фамільним рецептом актора Стенлі Туччі0
Cтенлі Туччі

Книжка “Смак. Мої історії про життя та їжу” — про дитинство майбутнього актора в італо-американській родині, яка кожен вечір проводила за столом; про взаємозв’язок життя та їжі, написана з любов’ю й щедро приправлена фірмовим гумором. Публікуємо уривок, де актор ділиться секретами приготуванням фамільного рагу з м’ясом.

Як приготувати рагу за фамільним рецептом актора Стенлі Туччі1

Коли ми із сестрами були малими й вернули носа від страв, які з любов’ю готувала мама, вона пропонувала нам подивитися, що на вечерю в сусідів. Це клало край нашим скаргам. Як я вже казав, попоївши в сусідів, ми не мали жодного бажання знов опинитися в них за столом.

Удома нас щодня зустрічала смачна та збалансована страва, і хай би скільки ми бідкалися через наші антипатії до броколі, риби, салату або свинячих котлет, та усвідомлювали, як нам пощастило. І хай би скільки мама ставала в позу й пропонувала нам поцікавитися, що на обід у сусідів, вона добре знала наші смаки й старалася, щоб основна страва догодила всім, а якщо ні — готувала щось іще, щоб усі були задоволені.

Наш типовий обід складався з великої миски пасти з броколі, панірованих телячих котлет з обсмаженими в олії цукіні й зеленого салату. У такому меню кожен з нас міг знайти щось до смаку. Моя сестра Крістін любила м’ясо, Джина — пасту з овочами, а я їв усе, що не було прибите цвяхами. Наступного дня на столі нас зустрічала курка качіаторе з рисом, обсмаженим ескаріолем і капустяним салатом і таке інше. Як мамі вдавалося щодня догоджати нам такою неймовірною, різноманітною і здоровою їжею, працюючи на повну ставку, досі залишається загадкою.

У дитинстві пахощі цього рагу будили мене мало не кожного недільного ранку. Навіть сьогодні, коли я навідуюся до батьків у неділю, ми їмо цю страву.

Ось рецепт фамільного рагу Туччі.

Рагу Туччі

Це традиційний спосіб, у який ми, Туччі, готуємо рагу. Моя бабуся по матері готувала полегшену версію такого самого соусу. У рецепті згадуються свинячі реберця, але можна покласти й інше м’ясо — залежно від того, що є в наявності: свинячі котлети, ковбаски, свинячі ніжки. Особливо смачно виходить з polpette (фрикадельками), які додають у соус в останні тридцять хвилин приготування. Соус можна приготувати за два дні до подачі. Поставте його на ніч у холодильник і розігрійте перед тим, як покласти в пасту. Також його можна заморозити разом із м’ясом і фрикадельками.

Instagram

Stanley Tucci (@stanleytucci)

— НА 8 ПЕРСОН —

50 мл оливкової олії

500 г яловичини для тушкування (зрізати жир, промити, промокнути насухо, порізати на шматки середнього розміру)

500 г реберець по-селянськи (обрізати жир, розрізати навпіл, промити, промокнути насухо)

115 г крупно нарізаної цибулі

3 крупно нарізані зубці часнику

125 мл сухого червоного вина

175 г томатного пюре

375 мл теплої води (або більше — за потреби)

5 бляшанок цілих помідорів-“сливок” по 400 г, пропущених через м’ясорубку або подрібнених у блендері до стану пюре

3 листки свіжого базиліку

1 ст. л. свіжих листків орегано (подрібнених) або 1 ч. л. сухого орегано

• Нагріти оливкову олію в казані для тушкування на середньому вогні. Обсмажувати яловичину до коричневого відтінку з усіх боків приблизно 10 хвилин. Вийняти її з казана й помістити в миску. Покласти в казан реберця й обсмажувати 10 хвилин до коричневого відтінку з усіх боків. Вийняти реберця й покласти в миску до яловичини (якщо в казан уміститься все м’ясо в один шар, можна обсмажувати яловичину й реберця разом).

• Кинути в казан цибулю із часником і розмішати. Зменшити вогонь до слабкого й томити, доки цибуля не пом’якшає та не почне втрачати форму — приблизно 5 хвилин. Залити вино й розмішати — зокрема те, що пристало до дна. Додати томатне пюре. Залити 125 мілілітрів теплої води в бляшанку, щоб вимити звідти залишки пюре, і вилити в казан. Тримати на вогні зо 2 хвилини, щоб пюре нагрілося. Додати помідори й 250 мілілітрів води. Покласти базилік й орегано, розмішати. Нещільно накрити кришкою та повільно кип’ятити, доки помідори не розм’якнуть, — приблизно 30 хвилин.

• Покласти м’ясо в казан разом із соком, який воно пустило. Нещільно накрити кришкою та постійно помішувати, доки м’ясо не стане ніжним і до готовності помідорів близько 2 годин. Якщо соус стане загустим, можна додавати воду — по 125 мілілітрів за раз (якщо ви робите соус із фрикадельками, їх треба покласти в останні 30 хвилин — вони розм’якнуть і просякнуть соусом).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *