Стрижка боб — натхнення для одного з найвідоміших тістечок світу

Стрижка боб — натхнення для одного з найвідоміших тістечок світу0 Поділитися

Знамените тістечко Монблан, яке подають у паризькому Angelina на вулиці Ріволі, 226, данина стрижці боб, яка була головним трендом зачісок і понад 100 років тому.

Instagram

, Angelina Paris (@angelina_paris)

Angelina — одне з найвідоміших кафе у світі. Його історія бере початок з перших років ХХ століття, коли австрійський кондитер Антон Румпельмайер прибув на південь Франції, де відкрив кілька магазинів, здобув репутацію і статки. Той успіх підштовхнув його до завоювання французької столиці. У 1903 році вони із сином Рене заснували чайний салон з назви Angelina на вулиці Ріволі, 226 — на честь невістки Румпельмайера Анджеліни.

Реклама.

Instagram

, Angelina Paris (@angelina_paris)

Йшов 1903 рік. Мистецьке та інтелектуальне життя Парижа переживало черговий бум. Письменники, художники, політики зустрічалися в кафе за довгими розмовами та дискусіями. Angelina швидко виборола своє місце на модній мапі французької столиці: сюди постійно навідувалися актори театру Comédie Française, розташованого неподалік, письменник Марсель Пруст, кутюр'є Габріель Шанель, яка любила заглядати сюди з сусідньої вулиці Камбон, де були її апартаменти та ательє високої моди.

Епоха модерну й ар-деко відбивалася не лише в інтер'єрах закладу, який цьогоріч святкує 120-річний ювілей, — молдинги, карнизи, скошені дзеркала, — а й у меню. Тоді Антон Румпельмаєр створив тістечко Монблан, яке стало невід'ємною частиною французької кондитерської справи. Його впізнавана округла форма натхнена не гірськими вершинами, а короткою жіночою зачіскою боб, яка була так популярна на початку ХХ століття.

11

Парижани, туристи та знаменитості досі стікаються сюди, щоб скуштувати знаменитий "Монблан".

Instagram

, Angelina Paris (@angelina_paris)

Його виготовляють із сухого та хрусткого французького безе, увінчаного куполом крему Шантії, що вкритий "вермішеллю" з каштанового крему. "Монблан" існує як у вигляді тістечка (7,9 EUR), так і торта. Шеф "Angelina" Крістоф Апперт пропонує його в різних формах і смаках залежно від сезону.

Instagram

, Angelina Paris (@angelina_paris)

Сьогодні стрижка "боб" популярна так само, як і 120 років тому. Тістечко "Монблан" теж, треба зазначити, не втрачає популярності.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *