Поділитися
"Раджу планувати своє святкове меню заздалегідь, — каже зіркова візажистка, гастроентузіастка, foodie Наталія Стрільчук. — Цього року хочеться легких, яскравих та швидких у приготуванні страв. Так зʼявилася ідея цих гребінців, що, сподіваюсь, стануть зіркою святкового столу".
Інгредієнти
Реклама.
- 400 г гребінців
- Келих шампанського або ігристого
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 2 ст. ложки вершкового масла
- 2 ст. ложки масла гхі
- 2 зубчики часнику (дрібно нарізані)
- 1 невеличка цибуля шалот (дрібно нарізана)
- 2 ст. ложки ікри
- 200 мл вершків, 20%
- зелена олія (робила в попередньому рецепті)
Приготування
Якщо гребінці заморожені, розморозьте їх і гарно промокніть паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.
Смажити ми їх будемо на маслі гхі. Для цього розтоплюємо його на пательні та на добре розігріту пательню викладаємо гребінці.
Смажимо приблизно по 3 хвилини з кожної сторони, до золотавої скоринки.
Обережно перекладаємо гребінці на тарілочку, а в ту саму пательню кладемо вершкове масло.
Прогрівши його, заливаємо оливкову олію, щоб підвищити температуру горіння та залишити соусу ніжний вершковий смак.
Обсмажуємо до золотавого кольору цибулю та часник та деглазуємо шампанським.
Доводимо до кипіння та даємо соусу зменшитись в половину. За цим додаємо до соусу вершки та ретельно помішуючи готуємо ще 2-3 хв до загустіння. Доводимо до смаку сіллю та перцем.
Вже можемо готувати страву до подачі, та я використовуватиму сифон (для гарячих соусів – з червоною смужкою) , щоб соус був найніжнішої текстури. Для цього проціджуємо соус від часточок цибулі та часнику та переливаємо його у колбу сифону.
ретельно закручуємо.
Заряджаємо балон з газом (для вершків) у спеціальну ємність та накручуємо на сифон
Перекладаємо гребінці в тарілочку для подачі та відсаджуємо між ними вершкову еспуму.
Викладаємо ікру на гребінці.
Додаємо страві кольору за допомогою кількох крапель зеленої олії.
Вмикаємо вічну класику Мераї Керрі “All I want for Christmas is You”, наливаємо келих шампанського (це обовʼязково)…
І насолоджуємось
Фото: Дмитро Бахта