Римська класика: як приготувати справжні равіолі

Римська класика: як приготувати справжні равіолі0 Поділитися

Влаштувати собі римські канікули та насолодитися по-справжньою смачною, затишною, осінньою їжею запрошує Ната Стрільчук, зіркова візажистка, гастроентузіастка, foodie, яка вчилася готувати пасту в італійській столиці.

Instagram

, natastrilchuk (@natastrilchuk)

Інгредієнти (з розрахунку на двох людей)

Для соусу:

Реклама.

10–15 листочків шавлії

зубчик часнику

50 г вершкового масла

25 г пекоріно

Для тіста:

2 яйця

100 г семоли

100 г білого борошна

За традиційним італійським рецептом, порція на одну людину складає 100 г борошна (50 звичайного і 50 семоли) та одне яйце. За цією формулою дуже легко розрахувати потрібну кількість на кількість людей.

Для начинки:

250 г рікоти

100 г сиру грана падано

100 г пекоріно романо

цедра одного великого лимона

невеликий пучечок петрушки

мускатний горіх

Приготування

Почнемо з тіста. Для цього змішуємо 2 види борошна, висипаємо на стіл та робимо лунку посередині.

Вбиваємо туди 2 яйця та починаємо змішувати виделкою, як на омлет, поступово з боків підхоплюючи борошно. Детально цю технологію ми описували тут.

Далі, допомагаючи собі шкребком, поєднуємо цю суміш разом та починаємо формувати тісто руками.

Добре вимісивши, формуємо з тіста кульку, завертаємо у плівку, та ставимо відпочити мінімум на 30 хвилин.

Тим часом переходимо до начинки.

Римська класика: як приготувати справжні равіолі1

Дрібно натираємо пекоріно та грана падано.

Римська класика: як приготувати справжні равіолі2

Додаємо рікоту.

Римська класика: як приготувати справжні равіолі3

петрушку

Римська класика: як приготувати справжні равіолі4

цедру з одного лимона,

Римська класика: як приготувати справжні равіолі5

сіль

Римська класика: як приготувати справжні равіолі6

та перець

Римська класика: як приготувати справжні равіолі7

Натираємо половинку невеличкого мускатного горіха

Римська класика: як приготувати справжні равіолі8

Ретельно вимішуємо до однорідності.

Римська класика: як приготувати справжні равіолі9

Дістаємо тісто та поступово розкочуємо на машинці до n7( товщина тіста у машині для розкатки) по два рази на кожну цифру. На одну порцію равіолі потрібно два розкачаних листи.
Римська класика: як приготувати справжні равіолі10

Беремо молд (я використовую український Trupasta), припорошуємо його борошном

Римська класика: як приготувати справжні равіолі11

Викладаємо перший листок тіста та обережно, щоб не порвати, робимо заглиблення для начинки

Римська класика: як приготувати справжні равіолі12
Римська класика: як приготувати справжні равіолі13

Прокочуємо скалкою, щоб сформувати малюнок на равіолі.

Римська класика: як приготувати справжні равіолі14

Починаємо наповнювати равіолі начинкою: одна щедра чайна ложечка на одне заглиблення.

Римська класика: як приготувати справжні равіолі15

Змащуємо тісто збитим жовтком

Римська класика: як приготувати справжні равіолі16

Обережно накриваємо другим шаром тіста

Римська класика: як приготувати справжні равіолі17

Далі наша задача – обережно натискаючи, випустити повітря та ще раз пройтись скалкою, щоб пласти тіста добре скріпились між собою

Римська класика: як приготувати справжні равіолі18

Римська класика: як приготувати справжні равіолі19

Перевертаємо молд і отримуємо 6 ідеальних равіолі.

Римська класика: як приготувати справжні равіолі20

Розрізаємо їх фігурним ножем для пасти

Римська класика: як приготувати справжні равіолі21

Римська класика: як приготувати справжні равіолі22

Римська класика: як приготувати справжні равіолі23

Ставимо воду на вогонь і діємо дуже швидко, бо варитись равіолі лише хвилину, а потрібно приготувати соус.

Римська класика: як приготувати справжні равіолі24

Найвідоміший римський соус “sage and butter”, надзвичайно простий і складний одночасно, в ньому лише 2 основні інгредієнти і безодня смаку.

Розтоплюємо вершкове масло на пательні і додаємо туди шавлію

Римська класика: як приготувати справжні равіолі25

Коли листочки віддали аромат, виймаємо на серветку

Римська класика: як приготувати справжні равіолі26

Додаємо до масла дрібно нарізаний часник та черпак води, у якій варились равіолі.

Римська класика: як приготувати справжні равіолі27

Емульгуємо.

Римська класика: як приготувати справжні равіолі28

Наостанок додаємо сир і помішуємо до повного його розчинення.

Перекладаємо равіолі в соус, додаємо листя шавлії та гарненько купаємо пасту в кремово-сирному соусі.

Римська класика: як приготувати справжні равіолі29

Можемо подавати.

Римська класика: як приготувати справжні равіолі30

Вже в тарілці посипаємо сиром, бо сиру в пасті багато не буває.

Римська класика: як приготувати справжні равіолі31

Зізнаюсь чесно, не знаю місця де в Києві, де можна зʼїсти настільки смачні равіолі

Римська класика: як приготувати справжні равіолі32

Римська класика: як приготувати справжні равіолі33

Buon appetito!

Римська класика: як приготувати справжні равіолі34

Римська класика: як приготувати справжні равіолі35

Фото: Дмитро Бахта

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *