Рецепт на канікули: ег-ног

"Уявіть, що ви повечеряли годину тому, сидите біля ялинки, закутані в плед, і знову дивитесь "Гарі Поттера", якого, я впевнена, знаєте вже на памʼять, каже зіркова візажистка, гастроентузіастка, foodie Наталія Стрільчук. Такий вигляд має різдвяна ідилія, але… невже ви сидите з пустою чашкою?"

Instagram

, natastrilchuk (@natastrilchuk)

Тож давайте приготуємо напій, що для всіх американців є символом затишку, тепла та святкового настрою. Зустрічайте ег-ног або просто гоголь-моголь.

Реклама.

Інгредієнти(на 5-6 порцій)

Рецепт на канікули: ег-ног0

  • Ром або бурбон – 200 мл
  • Молоко – 750 мл
  • Тростинний цукор – 100 г
  • 4 жовтки та одне яйце
  • Вершки 20% – 250 мл
  • Прянощі: мускатний горіх, декілька паличок кориці, гвоздика, кардамон та декілька зірочок бодяну.

Приготування

Усі спеції, окрім мускатного горіха, перекладаємо у сотейник, заливаємо молоком і вершками та доводимо до кипіння.

Рецепт на канікули: ег-ног1

В окремій мисці відділяємо жовтки від білків.

Рецепт на канікули: ег-ног2

Додаємо одне ціле яйце та цукор.

Рецепт на канікули: ег-ног3

Збиваємо до побіління.

Рецепт на канікули: ег-ног4

Проціджуємо молоко від спецій та натираємо до нього чверть мускатного горіха.

Рецепт на канікули: ег-ног5

Тоненьким струменем починаємо вливати до збитих яєць з цукром гаряче молоко, постійно помішуючи.

Рецепт на канікули: ег-ног6

За цим додаємо ром і також вимішуємо. Прибираємо напій в холодильник, бажано на ніч, даємо йому можливість розкрити смаки усіх спецій. Та за бажанням смакує і гарячим. Зберігати в холодильнику ег-ног можна до тижня. Для подачі збиваємо білки, які лишились з цукровою пудрою.

Рецепт на канікули: ег-ног7

Наповнюємо кружку напоєм, зверху — трішки збитих білків. Посипаємо натертим мускатним горіхом та прикрашаємо паличкою кориці .

Рецепт на канікули: ег-ног8

От тепер картина повна, залишилось лише обійняти коханих.

З Новим роком!

Фото: Дмитро Бахта

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *