Для когось сніданок – це програма вихідного дня, а у робочі будні – зайвий клопіт, якого можна уникнути. Але для лайфстайл-інфлюєнсерки Марти Стюарт, яка у свої 83 роки позує у купальнику для обкладинки Sports Illustrated, це найважливіше приймання їжі, який задає тон на весь день.
Реклама.
"Зазвичай я п'ю зелений сік з овочів, вирощених у моєму саду, і додаю до нього пакетик колагену, – розповідає Стюарт. – Можу
приготувати капучино у домашній кавоварці, – він у мене найкращий в окрузі. Іноді роблю коктейль зі знежиреного молока та кількох
столових ложок зародків пшениці. Сьогодні я, наприклад, з'їла половину смачного авокадо-тосту, зробленого з цілозернового борошна
на заквасці місцевого виробництва".
Кілька років Марта працювала в компанії Goop і за цей час жодного разу не змогла вмовити себе випити хоча б ковток фруктово-
овочевого смузі, але нещодавно наважилась, та придбала свій перший соковичавлювач. “За порадою дієтолога я додаю у свіжий сік не
лише колаген, але й чайну ложку насіння чіа”, – ділиться Стюарт. Це допомагає підтримувати здоров’я шкіри та суглобів. “Колаген – це білок, який міститься в організмі та відіграє важливу роль у здоров’ї шкіри, кісток, м'язів, сухожилля і зв'язок, – пояснює
дерматологиня Ава Шамбан. – Ми потребуємо його, тому що з віком природне вироблення колагену в нашому організмі зменшується,
що призводить до різних ознак старіння і зниження структурної підтримки тканин”.
Цей корисний і швидкий в приготуванні сніданок Стюарт міг би надихнути на власні ранкові ритуали.
Текст: Margaux Anbouba
Більше на www.vogue.com