5 горіхів, які неодмінно треба включити в раціон цієї осені

5 горіхів, які неодмінно треба включити в раціон цієї осені0 Поділитися

Горіхи містять багато жирів і калорій, але вони також поживні на вітаміни, мінерали, антиоксиданти та клітковину. На додачу, дослідження показують, що вживання горіхів допомагає підтримувати здорову вагу, позитивно впливає на рівень холестерину, гормони та лікує запалення. Ми обрали п’ять найкорисніших горіхів, які покращують зовнішній вигляд та самопочуття

1. Фісташки

У фісташках багато вітаміну В6, який необхідний для регулювання рівня цукру в крові та утворення гемоглобіну. Також вони містять вітамін Е та мінерали, такі як калій, магній і фосфор. Ці елементи сприяють зміцненню здоров'я серцево-судинної системи, знижують рівень холестерину і покращують кровообіг. Антиоксиданти, на які також багаті ці горіхи, допомагають захистити клітини від окислювального пошкодження. До того ж фісташки – найнижчий за калорійністю горіх.

Реклама.

2. Волоський горіх

Волоський горіх багатий на залізо, кальцій, магній, вітамін Е, вітаміни групи B та мікроелементи. Вони наповнені антиоксидантами, які сприятливо впливають на здоров'я всього організму – від кишківника до серця і мозку. Доведено, що ці горіхи містять більше антиоксидантів, ніж риб'ячий жир. Волоські горіхи особливо корисні для жінок, які переживають ПМС або перименопаузу; вони не тільки містять мелатонін, що допомагає боротися з безсонням, але й антиоксиданти, які уповільнюють процеси старіння.

3. Фундук

Його полюбляють спортсмени за високий вміст білка: 50 г (¼ склянки) фундука містять 7,5 г білка. Фундук також має особливо сприятливий вплив на рівень холестерину: дієта, збагачена фундуком, значно знижує рівень холестерину ліпопротеїдів низької щільності та демонструє тенденцію до зниження загального холестерину.

4. Мигдаль

Цей горіх особливо корисний для збереження здоров'я кісток. Високий вміст фосфору та кальцію допомагає покращити мінералізацію кісткової тканини, що зберігає суглоби міцними протягом тривалого часу. Для веганів чи тих, чий організм не засвоює лактозу або є веганом, мигдаль – джерело кальцію та фосфору.

5. Пекан

Пекан багатий на калій і магній – два хімічні елементи, які беруть участь в обміні між нервовими клітинами й допомагають просувати нервові імпульси до мозку. Тому цей горіх ідеально підходить для покращення когнітивних механізмів – концентрації уваги, навчання та засвоєння інформації. Також було доведено, що пекан покращує кардіометаболічні фактори ризику, пов'язані з ожирінням. Споживання цільних горіхів пекан щодня може захистити дорослих, схильних до ризику розвитку серцево-судинних захворювань та діабету 2 типу.

Текст: Jeanne Ballion
За матеріалами vogue.com

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *