Мандариновий кекс із фільму “Таємне життя Волтера Мітті”

Нещодавно прочитала, що здоровій людині на день можна зʼїсти від 3 до 5 мандаринів, — каже зіркова візажистка, гастроентузіастка, foodie Наталія Стрільчук. — Ну скажу я вам, це якось не серйозно. Навіщо взагалі їх рахувати протягом свят".

Instagram

, natastrilchuk (@natastrilchuk)

Пропоную оголосити мандариновий безліміт цього року! І їсти їх не тільки не рахуючи, а ще й пекти з ними десерти. Цим рецептом зі мною колись поділилась подруга Настя, за що їй велике дякую. Тепер щороку цей кекс — на моєму столі. А ще він має дуже символічне значення у фільмі “Таємне життя Волтера Мітті”. Кекс — не просто десерт у фільмі, а важливий елемент, який демонструє, як у простих речах може приховуватися щось значуще. Його поява нагадує Уолтеру про сімейні цінності, зв’язок із матір’ю та важливість не втрачати себе серед життєвих негараздів. Хто давно не дивився, пропоную переглянути, дуже симпатичне кіно. І тізер до кексу не поганий вийшов, правда?

Реклама.

Тож пропоную починати.

Для тіста нам знадобиться

Мандариновий кекс із фільму

  • борошно 300 г
  • сіль — 1/2 чайної ложки
  • розпушувач — 1/2 столової ложки
  • сода — 1/2 столової ложки
  • вершкове масло — 230 г
  • цукор — 325 г
  • 4 великих яйця
  • мандариновий фреш — 1/2 стакану
  • цедра трьох мандаринів
  • кефір — 3/4 стакана

Приготування

Почнемо з тіста. Перекладаємо у велику миску мʼяке вершкове масло.

Мандариновий кекс із фільму

Додаємо цукор

Мандариновий кекс із фільму

та знову збиваємо.

Мандариновий кекс із фільму

По одному додаємо до суміші яйця, щоразу гарно перемішуючи.

Мандариновий кекс із фільму

За цим додаємо мандариновий фреш та цедру.

Мандариновий кекс із фільму

Мандариновий кекс із фільму

Вимішуємо до однорідності.

Мандариновий кекс із фільму

В окремій мисці поєднуємо просіяне борошно, ваніль, сіль, розпушувач та соду.

Мандариновий кекс із фільму

Мандариновий кекс із фільму

Мандариновий кекс із фільму

Порційно додаємо до нашої основної суміші, гарно вимішуючи.

Мандариновий кекс із фільму

На завершення додаємо кефір.

Мандариновий кекс із фільму

Тісто готове.

Мандариновий кекс із фільму

Форму для запікання гарно змащуємо вершковим маслом

Мандариновий кекс із фільму

Виливаємо тісто.

Мандариновий кекс із фільму

Та відправляємо в духовку за температури 180 градусів на 40–60 хв. Готовність перевіряємо сірничком, кекс не має прилипати.

А поки він готується зробимо заливку. Для цього нам знадобиться.

Мандариновий кекс із фільму

  • цукрова пудра —150 г
  • цедра 3 мандаринів
  • мандариновий фреш — 50 мл

До цукрової пудри додамо цедру.

Мандариновий кекс із фільму

Заливаємо фреш та все перемішуємо до повного розчинення.

Мандариновий кекс із фільму

А якщо вам ще досі мало мандаринів, карамелізуємо ще парочку для прикраси. Для цього нарізаємо 3-4 мандарина скибочками по 5 мм, і один половинками. Бланшуємо їх одну хв і одразу перекладаємо їх у ємність з льодом.

У глибокій сковорідці робимо суміш з одного стакана води і двох стаканів цукру.

Мандариновий кекс із фільму

Коли цукор повністю розчиниться, викладаємо туди однорідним шаром охолоджені шматочки мандаринів.

Мандариновий кекс із фільму

Робимо маленький вогонь та лишаємо карамелізуватися на 1,5 години. Раз на пів години перевертаємо. Після готовності викладаємо їх на решітку, щоб стекла зайва карамель, а мандарини охололи

Мандариновий кекс із фільму

Мандариновий кекс із фільму

Мандариновий кекс із фільму

Дістаємо кекс.

Мандариновий кекс із фільму

Даємо йому трішки відпочити та виймаємо на святкову тарілку. Заливаємо кекс.

Мандариновий кекс із фільму

Мандариновий кекс із фільму

Мандариновий кекс із фільму

Прикрашаємо карамелізованими мандаринами.

Мандариновий кекс із фільму

Посипаємо цукровою пудрою

Мандариновий кекс із фільму

Мандариновий кекс із фільму

Відрізаємо собі шматок, а краще — одразу два, щоб двічі не вставати.

Мандариновий кекс із фільму

Фото: Дмитро Бахта

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *