Хлібне місце: експерт радить 9 найкращих пекарень Києва

Хлібне місце: експерт радить 9 найкращих пекарень Києва0 Поділитися

Духм'яні булочки, рум'яні паляниці, житні хліби та вершкові круасани, хрусткий багет, зерновий хліб – в Києві печуть фантастичний хліб на будь-який смак. Популяризатор української кухні, співавтор книги Cooking in the Wild (проєкт “Топот” про виживання кухарів у дикій природі), шеф кухар Fairmont Grand Hotel Kyiv Ігор Мезенцев радить найкращі пекарні Києва.

Реклама.

Спельта

"Спельта" — пекарня-бістро на Подолі, створена шеф-кухарем Іллею Сьоміним. Заклад спеціалізується на ремісничому хлібі тривалої ферментації, круасанах і сніданках.

Хлібне місце: експерт радить 9 найкращих пекарень Києва1
@spelta.store

"Дуже люблю це місце. Особливо мені подобається відкрите вікно, яке виходить на вулицю, де можна побачити, як працює пекарня. Навіть о 5-й ранку можна спостерігати, як Оля Грінчук разом із Іллею замішують тісто. Вибір виробів вражає. Мої улюблені — це “Круадог” та “Тебіркес”".

Марчук хліб

Марчук Хліб — пекарня на Подолі, створена Владиславом Марчуком і Юлією Пугач. Вони використовують власний млин для щоденного помелу борошна, а хліб випікають на камені після холодної ферментації.

Instagram

, (@marchuk_khlib)

"Нова пекарня, куди мені подобається приводити людей, особливо коли Влад із дружиною проводять екскурсії пекарнею та показують свій млин. Мої улюблені вироби — це “Булочка з маком” та “Даніш із крем-сиром і смородиною”".

Pate

Instagram

, pâte (@pate.kyiv)

"Мені, на жаль, мало відомо про засновників та секрети виробництва, але те, що тут роблять, — це для мене найвищий рівень. Спробувати випічку можна у трьох закладах, але найбільше подобається в 16.coffee. Мої улюблені вироби — шосон із яблуком та равлик із фісташкою".

Завертайло

“Завертайло” — пекарня на Подолі, де готують ремісничий хліб на заквасці, авторську випічку та сніданки.

Instagram

, . (@zavertailo.kyiv)

"Засновники Анна й Станіслав Завертайло також створили мережу “Honey”, відому десертами та натуральним вином. Обидва заклади вирізняються якісними продуктами та затишною атмосферою. Це один із найважливіших пунктів, які я показую людям та гостям міста. Мої улюблені вироби — це круасани: "Малина-маскарпоне" та "З кизилом"".

Marigold

Marigold — новий ресторан у Fairmont Grand Hotel Kyiv, де українські традиції поєднуються із сучасними гастрономічними трендами.

Instagram

, Marigold Restaurant | (@marigold.kyiv)

"Раджу спробувати круасан із шоколадним маслом або круасан із "Лікарською" ковбасою. Проєкт пекарні ще на стадії будівництва, але вироби вже доступні в меню ресторану".

Витач

“Витач” — реміснича пекарня в селі Витачів на Київщини, заснована родиною Собків. Тут випікають хліб на дровах за традиційними рецептами. Заклад відомий підтримкою ЗСУ та неймовірними краєвидами на Дніпро, що додають особливої атмосфери.

Instagram

, (@vytach.bakery)

"Дуже цікаве місце з неймовірною піччю. Хліб набуває неповторного аромату завдяки випіканню на дровах. Мої улюблені вироби тут — твіст із маком і лаймом та сінабони".

Bakehouse

Bakehouse — найбільша артизанальна пекарня в Україні, заснована Анною Макієвською та Юлією П’ятницькою. Вони спеціалізуються на хлібі та випічці тривалої ферментації на заквасці, а також активно популяризують професію пекаря. Команда з 80 осіб працює з безкомпромісним акцентом на якість, використовуючи добірні інгредієнти як локального, так і світового походження.

Instagram

, Bakehouse. (@bakehouse_bh)

"Щоразу, коли буваю в Goodwine або Garage, обов’язково щось купую. Випічка тут дуже високого рівня. Мої улюблені вироби — “Даніш із рікотою та шпинатом” та “Шосон Гаражний із кислим яблуком і корицею”".

Сільпо Хліб

Цей пункт для тих, хто хоче смачну випічку або хліб, але не має можливості їхати за ними в один з перелічених вище закладів. Випічку можна знайти в мережі маркетів “Сільпо”. Якість всюди однакова, що демонструє високий рівень майстерності.

Instagram

, (@silpoua)

"Мій вибор щоразу — це гречаний хліб або рулет із маком".

Mari

Mari — невеликий заклад у Києві, натхненний сімейними традиціями.

Instagram

, MARI (@mari.kyiv)

"Засновниця Альона Верещак створила місце, де кожен може відчути домашній затишок і насолодитися випічкою, приготовленою з любов’ю. Заклад названий на честь її бабусі Марії, яка передала свою любов до кулінарії та сімейного тепла. У Альони не було досвіду відкриття або роботи в інших закладах — це її перший проєкт. Вона родом із Донецької області.

Мої улюблені вироби — пиріжки з маком та яблуком. Обов’язково до візиту мешканцям “Файна Таун”.

Під час повномасштабного вторгнення Ігор Мезенцев продовжує занурювати у гастрономічну культуру України міжнародних експертів, серед яких, зокрема, – кулінарна журналістка Фелісіті Спектор. Фелісіті пише про пекарні світу і зараз працює над книгою, в якій буде окрема глава, присвячена пекарням Києва.

Instagram

, Felicity Spector (@felicityspector)

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *